Rent mjöl i påsen

Media och bloggar och trender påverkar verkligen vad som finns att köpa i affärerna. Och naturligtvis också vad vi som konsumenter är beredda att betala för. Ekologiskt mjöl till exempel finns idag att köpa i nästan alla affärer. Gillas mycket av mig som gillar att baka bröd, och gärna med surdeg. Surdeg verkar fungera extra bra med ekologiskt mjöl.

Jag vet inte, men jag tycker också att de ofta gör påsarna till det ekologiska mjölet lite extra fina. Eller vad säger ni om de här Rustiquemjölerna från Ramlösa kvarn?

Bra att baka med är de också.

2 Kommentarer

  1. Har provat på att göra surdeg som nu står i kylen och vilar. Har matat den en gång, får se när jag bakar… när lusten faller på. Bra att veta att det funkar bra med ekologiskt mjöl, så det får det bli.

    • Ja, du ska absolut testa. Det blir godare bröd, jag är själv väldigt förtjust i den där segheten som ett surdegsbröd får. Sedan får jag vara ärlig och säga att jag inte alltid lyckas med mina bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *