Hej och hå. Igår hade en jag en riktig bakdag. Alltså inte en bakisdag utan istället en bakdag. Jag bakade. Och bakade. Och bakade. Så nu har vi bröd i frysen. Jag bakade Rofans vardagsbröd fast med surdeg i också.
Jag bakade hallongrottor.
Det var första gången jag bakade hallongrottor och de blev väl sådär. Kanske bättre en annan gång.
Sedan bakade jag hamburgerbröd.
Ett lite misslyckat surdegsbröd (blev lite platt – men ska nog vara gott ändå).
Jag bakade Ciabatta.
Och så bakade jag en finsk blåbärskaka. Som jag tyvärr glömde lite i ugnen så den blev lite övervakt.
Efter att saker och ting hade svalnat så har vissa saker skivats och lagts i påsar.
Annat blev bara lagt i påsar.
Och allt blev fryst. Utom det jag smakade på så att jag blev alldeles konstig i magen. Magar tycker inte om för mycket nybakat bröd.
Sedan var jag trött.
Hugos matte säger
Oj, vilken energi du har! Allt ser gott ut. Tror du att man kan utesluta solrosfrön, om man inte vill ha det?
Jag menar om degen blir lika bra utan.
Asta säger
Det går alldeles utmärkt. Jag älskar ju solrosfrön, men finns det inte hemma så bakar jag själv brödet utan.
Hugos matte säger
Det jag tänkte på var Rofans vardagsbröd, men det förstod du nog.