Också lite målarfärg på det…

Nu börjar jag få lite sug efter att fixa saker i sovrummet. Mitt sug kommer aldrig riktigt fram förrän det börjar bli dags för ytskikten. När kreativiteten liksom kan flöda. Min nya lilla dörr fick jag för mig att måla. Jag stod där och funderade på vad den skulle ha få färg. Skulle den vara gräddton som snickerierna i rummet? Det var min första tanke. Men jag började känna att nix pix, något annat måste det vara. En vit dörr, om så med lite gräddton, skulle liksom bli en blobb mitt i alltihopa. Nästa fundering var om jag skulle måla den lätt ljusgrå kanske, men njae, lätt ljusgrå är ju också nästan vitt. Så jag tog en bit tapet och gick ner i källaren. Där ställde jag mig med ett gäng burkar med linoljefärg och blandade till en ljusbrun färg som jag tyckte borde passa bra ihop med tapeten. Den tog jag sedan med mig upp i rummet och drog på dörren en första omgång. Och jag tyckte det blev jättebra! Jag blev SÅ nöjd. Hoppas jag är lika nöjd efter nästa lager färg, men jag tror faktiskt det. Dörren smälter in bra utan att vara alldeles likadan i färgen och inte heller skära sig för mycket.

Däremot så är det helt jäkla hopplöst att få till en vettig bild i rummet. Vi har en lampa som vi använder, men den lyser inte upp tillräckligt mycket för att kunna ta ett bra foto. Det är helt enkelt som så att det gäller att låta fantasin hjälpa till lite grand här. Och när fantasin ändå används så stoppa dit gräddtonsfärgade foder runt dörren också. I fantasin alltså. Visst blir det bra?

dorr malad-6

Vän av ordning undrar kanske varför det står ett gäng gröna plankor där också. Jo det är pärlspont som är grönmålade och som är tänkta att täcka en garderobssida. Våra fula IKEA-garderober ska få lite pärlspont på sidorna och ovanpå och sedan målas. Min förhoppning är att de ska se platsbyggda och snygga ut sedan. Jag ville testa om mitt färgval kommer att passa ihop med tapeten så därför ställde jag pärlsponten på det här viset. Och ja, jag tror banne mig att det kommer att bli riktigt bra. Det behövs något annat i rummet också än själva tapeten – även om den är så himla snygg – något som bryter av. Och jag tror faktiskt att de där garderoberna kommer att ta hand om det. Vi får se hur det blir om ett tag.

Dörren ska få mera färg och jag ska fixa snygga trycken till den också. Hoppas på att liten tripp nu i helgen ska ge mig chans att få tag i dessa trycken.

Ett steg i taget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *