Färg och puts och sånt

Det där med att fixa saker hemma på egen hand gör att man får lära sig en massa nya saker. Hela tiden. Som puts t.ex. Det har jag lärt mig lite om nu. Jag har fått sätta upp puts på några olika ställen och jag är ingen expert, men jag får det att fungera. Och precis som med det mesta nu för tiden så börjar allting sådant här med att jag plöjer internet. Tänk vilken källa till kunskap som internet faktiskt är. Förr var jag en flitig biblioteksbesökare. Det var ju där som kunskap hittades tidigare. När jag ville lära mig något som jag inte kunde så var det biblioteket som var det naturliga stället att ta sig till. Idag är det naturliga stället min dator. Eller min telefon. Med hjälp av internet har jag således även lärt mig att få upp lite puts. I sovrummet behövde vi sätta upp lite puts i kanterna av murstocken.

sovrumputs-2

Dels passade maken på att byta ut lite skivor till höger om kakelugnen. Skivor som inte var så där jättebra uppsatta och nu blev lite mera jämna. Plus att vi kan få lite inbyggd el just där. Detta innebar att det behövdes fixas till en kant mot plattorna. Dessutom behövdes det en ”list” upp mot taket där det inte var så snyggt i kanten mellan tak och vägg. Så jag putsade till lite sådant. Jag tyckte inte det såg helt bra ut innan jag målade det, men jag ville ändå måla det först för att se efter hur mycket som behövde fixas. Det är alltid lättare att se det när färgen har kommit på. Glömde mig lite innan jag tog bilden ovan och hade börjat måla lite grand. Men i alla fall…

Här är det målat och klart.

sovrumputs-2-2

Och faktum är att det blev jättebra! Jag behövde inte putsa något mera. Bra eller dåligt, men de som putsat innan hade gjort det ganska grovt så mina grova putsningar passade perfekt in i helheten.

Och snyggt blev det med färg på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *