Vi rymde hemifrån

Ja, kanske inte vi rymde bokstavligen. Men vi åkte iväg över en helgen. Tog oss en liten långhelg och åkte ner till Malmö. Lyxade till det lite och glömde bort det där med renovering. I alla fall lite grand. Vi hade bokat in oss på Mäster Johan vilket var en riktigt trevlig överraskning. Kolla bara vad som mötte oss när vi öppnade dörren till hotellrummet.

masterJohan

Inte illa va! Så går det ju nästan att bo. Runt hörnet mittemot soffgruppen finns det dessutom en plats med ett skrivbord. Och så badkar, med en ljusstake på väggen. Vi kände oss ganska nöjda får jag säga. Vi hade inte så mycket planer. Vi har promenixat och ätit gott och så shoppat lite.

En dag åkte vi tåget till Köpenhamn och var där över dagen. Där var jag inne på en väldigt trevlig butik som heter City KunstnerArtikler. Gillar du att teckna och måla så kommer du att älska den butiken. Den ligger på Amagertorv på Ströget, mitt emot Illums bolighus. Jag älskar den butiken och köpte mig bl.a. lite bläck och lite stålstift.

kunsner

På lördagen var det shopping i Malmö som vi ägnade oss åt. Bland annat tog vi oss till Byggfabriken för att köpa lite trycken  och andra saker som vi behöver. Jag hade tänkt att jag skulle gå runt och titta där lite bara för skojs skull dessutom, men butiken var helt smockad med folk, gick knappt att röra sig där. Även om Byggfabriken är en trevlig affär så tror jag att de flesta besöken berodde på att där var en julmarkand på en innergård precis bredvid Byggfabriken. Det blev liksom en fortsättning att ta sig dit. Men jag får vara nöjd ändå. Fick tag i Pärlrandstrycken till min nya dörr och även nyckelskyltar. Dessutom så hittade vi en dörr i pärlspont där. Precis så som har planer på att göra in till det förråd vi har för avsikt att bygga.

byggf

Lyckades att ta en bild även om det sprang människor där hela tiden. Köpte faktiskt likadana gångjärn och stängningsanordning som de hade på sin dörr. Så har vi det hemma när vi kommer så långt. Just nu så har vi ett antal påbörjade fix hemma hos oss. Han den där arge snickaren hade nog skällt på oss om han kommit hit. Så jag tänker inte bjuda hit honom. Vi ska nog lösa de där påbörjade projekten vad det lider.

Och när vi gick runt i Malmö på kvällningen och tittade på julbelysning och lite annat så såg jag en riktigt rejäl golvlampa.

torglampa

Den stod på Lilla Torg och jag tyckte att den var ganska rolig. Lite speciell i alla fall. Och idag har vi kommit hem igen. Trötta ( i alla fall jag som sov lite dåligt där, vet inte varför), men nöjda. Ibland är det viktigt att gömma sig lite och vila från allting som känns som måsten runtomkring en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *