Bröd och sånt

Jag har alltid brukat baka det bröd vi äter, men sedan en ganska lång period tillbaka så har det knappt blivit några. Jag vet inte varför, jag har bara inte haft någon lust. Har varit på några jobbresor till Stockholm på sistone och då Gateaux har en butik på andra våningen mot Klarabergsviadukten så har det blivit att jag varit där och shoppat mig ett av deras valnötsbröd några gånger. Och det har satt igång lusten lite igen. Jag har satt en ny surdeg och har redan misslyckats med flera stycken bröd 🙁 Igår bestämde jag mig för att det förbaske mig skulle bli ett bröd i alla fall så jag hjälpte till med lite jäst. I slutänden fick vi ett jättefint bröd, med en fin skorpa.

limpa

Gott var det också. Jag har utgått från det här receptet, men då fixat med lite surdeg också.

Det är en sådan förbaskad tillfredsställelse att baka eget bröd. Kan inte förklara varför.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *