Jag är en dålig frukostmänniska. Fast det där låter nog fel. Jag är bra på att äta frukost, det har jag lärt mig är viktigt. Jag äter alltid frukost och jag äter nästan jämt ganska nyttig frukost. Utom kanske när jag är på semester och har världens frukostbuffé.
Vad jag menar med att vara en dålig frukostmänniska är att jag inte tycker om frukost. Utom när jag är på semester då. Men det beror nog mest på att jag nästan alltid är utsövd när jag går ner och äter frukost då.
I det vardagliga livet ska jag till jobbet och äter min frukost i något zombieartat tillstånd. Och tycker då att frukost är ganska äckligt. Det jag ska äta då får inte vara alltför svårtuggat och det måste vara ganska lätt att svälja. Oftast blir det müsli med yoghurt eller så blir det gröt. Inte havregrynsgröt för det kan jag inte svälja, utan det blir gröt av en grynblandning istället. Den blir inte riktigt lika klibbig som havregrynsgröt. Men sådär gott är det fortfarande inte. För det mesta. Utom just nu.
Hur pimpar man förresten gröt. Det är bara att konstatera att det ser inte sådär jätteaptitligt ut! Men min nya variant är faktiskt riktigt god! Ett litet tips till den som vill pigga upp sin morgongröt är att riva ner ett äpple (ett med mycket smak), med skal, att blanda i kanel och malen kardemumma (plus det vanliga saltet, det är fascinerande hur stor skillnad det där lilla saltet gör i grötet – eller hur stor skillnad avsaknad av salt gör kanske jag ska säga). Det blir riktigt mumsigt så där på morgonkvisten.
Så även om gröten inte blir speciellt mycket vackrare utseendemässigt kan jag lova att smaken blir ordentligt pimpad.
Lämna ett svar