En långhelg

Nu är de där fyra dagarna över och idag är det bara att gå tillbaka till jobbet. Det har blivit en del gjort i helgen, men aldrig så mycket som jag hoppas på. Det är alltid så. Vi har, som sagt, flyttat ut i Lilla huset och jobbar med målning av golv i köket. Av olika anledningar har vi inte hunnit mer än två strykningar och vi räknar med minst en till. Det får ske på kvällstid efter jobbet nu. Och i övrigt har jag jobbat i trädgården. Fixat färdigt så mycket som har gått i mina pallkragar. En del går inte att så ännu, det stod på påsarna att jorden skulle vara 15 grader. Det är den inte än så länge. Jag har rensat rabatter. Inte alla som jag hade hoppats på och jag har inte fått ner mina perenner i rabatterna. Men jag har i alla fall fått ner några fröer i en rabatt som jag hoppas att några av fröerna ska gro i. Jag har också fått ner vallmofröer i krukor. Det borde jag väl ha gjort tidigare, men hoppas ändå på lite vallmo. Förr om åren när jag sått dem direkt i rabatterna har det inte blivit något. Förmodligen har jag rensat bort dem. Därför sätter jag dem i krukor nu. Älskar vallmo och vill ha massor i rabatten. Brukade ha en stor sort som självsådde sig år efter år, men förra året kom den inte tyvärr och nu vill jag ha nya. Jag har varit och inhandlat en massa krukor lavendel som jag ska göra en liten häck av kring kryddlandet, men de har inte heller kommit ner i marken. Jag får helt enkelt hoppas på nästa helg. Men en sak kan jag säga med säkerhet. Jag är VÄLDIGT trött på kirskål!

kirskal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *