Jag testar: Risgrynsgröt utan socker

Jag tycker om att laga mat, och jag tycker om risgrynsgröt, men jag tycker inte om att laga risgrynsgröt. Fråga mig inte varför. Men jag skulle kunna tänka mig att det handlar om att det tar för lång tid. Så därför brukar jag köpa färdig gröt när jag är sugen på risgrynsgröt. Jag brukar dock reagera på att jag alltid, oavsett märke, tycker att gröten är alldeles för söt. Därför blev jag väldigt nyfiken när jag häromdagen hittade risgrynsgröt utan socker. Och sockret var inte heller ersatt med sötningsmedel utan gröten var helt enkelt kokt utan socker. Wow! Något jag genast ville testa.


När jag kikade på vem som gjort gröten så såg jag att det var ett märke jag aldrig tidigare lagt märke till. Lecora. Trodde först det kom från något annat land, men när jag läste på rullen så står det att gröten att var tillverkad i Vadstena och när jag kikade på nätet så såg jag på deras webbplats att de kallar sig en liten ny uppstickare.

Vad tyckte jag om gröten då?


Jo, jag tyckte att den var jättegod! Jag äter gärna risgrynsgröt med någon frukt i, vintertid nästan alltid apelsin, och så med kanel på. I den här kombinationen så behövdes det inte tillsättas något socker alls tyckte jag. Det blev precis lagom. Både ris och mjölk har ju lite sötma i sig.

Jag testade lite gröt utan frukt också och då behövdes det lite extra socker. Fördelen är dock att jag kan tillsätta hur mycket, eller hur lite, socker jag vill. Dessutom går den här gröten att använda till att baka Karelska piroger, eftersom de ska göras med osötad risgrynsgröt. Det får jag testa en annan gång.

Hoppas gröten har kommit för att stanna!
(Köpte förresten gröten på Willys)

2 Kommentarer

  1. Men vad bra det låter? Jag är så less på alla produkter som har sötningsmedel i stället för socker och letar bland hyllorna. Jag ska hålla utkik efter denna. 🙂
    Senaste veckan tog min butik bort den enda kvargen med naturligt och lite socker i. Nu finns bara aspartamvarianter och en med extremt mycket socker i. Så tråkigt.

    Hoppas att du har det bra!

    • Håller med. Vill inte heller ha konstgjorda sötningsmedel. Därför blev jag extra glad när jag hittade denna. Och allt socker som ska hällas i allting. Som vaniljyoghurt som jag gillar. Varför kan de inte bara sätta till vanilj. Behövs inget socker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *