Förskräckliga smällare

Gandalf är rädd för smällarna. Eftersom folk inte kan nöja sig med att smälla kring midnatt på nyårsafton utan håller på många dagar både före och efter nyår så lever han i ständig skräck under en  lång tid. Du kan vara ut och gå med honom och det går bra, sedan smäller någon av en raket någonstans och han blir bara helt skräckslagen. Ibland går det knappt att få honom med sig. Jag avskyr de där smällarna. Det är inte bara hundar som har ont av det. Människor som kommer från krig lär känna av det. Och en massa vilda djur som blir helt skräckslagna. Jag minns ett år när jag stod på balkongen och såg hur en hare helt skräckslagen sprang runt mellan trädgårdarna och inte hade en aning om vart den skulle ta vägen.

I natt tog vi det säkra före det osäkra och halv tolv satte vi oss i bilen och åkte ut i skogen. Där tog vi oss en långpromenad mitt i natten och kom inte hem igen förrän klockan ett. Det hördes smällar på avstånd, men det gick bra. Gandalf tvekade ett par gånger, men det gick faktiskt riktigt bra. Så på det sättet firade vi nyår, långpromenad i skogen, i regnet. Och vet ni vad, det var faktiskt riktigt trevligt.

Iggy känner inte av smällandet på alls samma sätt, men ibland kan det vara lite mycket även för honom. Jag klippte hans lugg och tog ut honom i trädgården för att ta ett litet foto. Jag tänkte mig att ta ett foto på en glad berger, men någon snäll granne körde igång ett gäng smällare precis när vi var ute och på så nära håll blev även Iggy lite skraj. Så istället för en glad berger har vi här en lite ledsen en. Men i vart fall med en nyklippt lugg.

Iggy nyfriserad luggIggy med klippt lugg

4 Kommentarer

  1. Smällare och raketer är ett otyg! Visserligen är inte mina katter speciellt rädda men många andra, både djur och människor, är det.
    Det är inte bara Iggy som har nyklippt lugg: det har jag också! Men Iggy är sötare! 😉

  2. Vad fin han är, Iggy! Vi har haft hundar som har varit väldigt rädda på nyårsafton. Vår senaste papillon brydde sig inte om smällarna. Men man lider med både djur och människor som är rädda. Jag önskar att det där otyget kunde förbjudas! Och dom som har ägnat sig åt smällande skulle få städa upp efter sig dagen efter för då ligger det skräp överallt.

    • Jag kan köpa att man skjuter raketer vid midnatt, men all övrig tid så skulle det vara så väldigt trevligt om de lät bli. Håller helt och hållet med om städandet. Vem tror de ska plocka upp efter dem egentligen??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *