Nu blommar häggen

Ja egentligen är det inte bara häggen som blommar. Plommonträdet blommar. Körsbärsträdet blommar. Och så blommar alltså häggen.2016-05-09 18.20.44

Och så fort skymningen kommer så njuter jag av doften. För visst häggen doftar gott hela dygnet, men den doftar extra gott i skymningen.

I vår trädgård är fortfarande knopparna på syrenerna ganska små så i år blir det allt ett mellanrum mellan hägg och syrén.

 

4 Kommentarer

  1. Min hägg har börjat spricka ut, så den kan blomma till min födelsedag i slutet av månaden, om jag har tur. Syrenen får jag nog klara mig utan i år, då den blev (på min order) brutalt nedsågad p g a altanbygget i höstas. Med lite tur växer den upp igen och blommar något annat år. 😉

  2. Jag kom hem igår kväll efter mörkrets inbrott. Då kände jag den… det nya men välbekanta… doften av blommande hägg. Underbaraste!
    På morgonpromenaden plockade jag in ett par kvistar. Det gäller att inte såsa på med njutningen – för snart är den över för i år!

  3. Ja, det är precis så det brukar vara tycker jag. Att det är under en kvällspromenad som man känner doften. Och visst blommar den över alldeles för fort! Älskar min hägg, är så glad att den fanns där i trädgården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *