Att slappna av

Just nu har jag en period när det är mycket i huvudet som snurrar. Oavsett om jag vill det eller inte. Huvudet känns som en virvelvind av tankar.

virvelvindBilden är lånad från Virvelvind.se

Så fort jag blundar, eller försöker tänka på ingenting så sätter de igång. Tankarna. Och de handlar om allt och inget.

”Jag undrar om kaktusen skulle behöva lite vatten.”
”Shit, nu glömde jag att jag skulle gjort det där på jobbet.”
”Jäkla tumme, jag som precis kommit igång med att göra lunchsallader och ta med till jobbet.”
”Hm, undrar hur de tänkte där på jobbet, när de sa det där? Var det något jag skulle göra eller?”
”Stackars maken som får gå ut med hundarna hela tiden bara för att jag lyckades slå sönder min tumme lite.”
”Jag borde träna lite mer med hundarna, de tycker det är så roligt.”
”Om jag  bara inte var så trött.”
”Vill så gärna ta tag i min målning igen, men hur ska jag hinna eller orka?”
”Jag undrar om det är de eller jag som inte fattar.”
”Ska jag köpa sådana där hörlurar eller inte? De är ju ganska dyra.”
”Hur ska det bli när vi sitter i öppna kontorslandskap? Kommer jag att fixa det ?”

etc, etc. Något tips på hur du gör för att få tankarna att stanna upp lite?

Och dessutom tror jag att jag har en sådan här magisk kudde. Verkar som att varenda kudde jag får tag i har den här egenskapen.magisk-kudde

4 Kommentarer

  1. Såna där magiska kuddar tror jag finns i de flesta hem… Jag brukar lösa de mest akuta frågorna genom att skriva upp dem i min anteckningsbok, som jag alltid har bredvid sängen/soffan/var jag behagar ligga. Då kan jag släppa dem – ingen risk att jag glömmer när de finns på pränt.

    • Jag minns en period när jag var väldigt stressad och det var väldigt mycket att göra på jobbet. Då gjorde jag också så. Skrev upp saker i en bok som jag hade bredvid sängen. Nu vill jag oftare glömma saker än komma ihåg dem känns det som.

  2. Ett tag funkade det för mig att låtsas att jag hade en burk med alla saker, måsten och funderingar i och så vände jag uppochner på burken och lät allting ramla ut. Sedan skruvade jag på ett lock och vände tillbaka burken på rätt håll. Tanken var att burken skulle vara mitt huvud och att nu skulle det vara tomt på tankar och jag skulle somna. Det gick ganska bra ett tag men nu funkar det inte längre tyvärr. Men kanske kan det hjälpa någon?

  3. Sådana där tips är bra, men de verkar, som du skriver, ha ett bäst före datum. Jag gjorde något liknande en period fast det handlade om ett tomt svart hål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *