Novemberkaktus

Den största delen av året gör den inget väsen av sig. Vissa somrar, när jag kommer ihåg, får den bo i trädgården. Annars bor den här i en kruka och jag kan inte minnas när den senast fick någon omplantering. Kanske får  ta i och gen den lite jord i februari nästa år. Inte får den mycket vatten heller, ibland får den inte vatten förrän den ser ut att börja skrumpna lite.

Men en gång om året (ibland två faktiskt) så sätter den igång med att bilda knoppar, inte alltid i november dock, det kan vara allt från september till december och om den blommar två gånger brukar den andra gången bli i april. Då gäller det att vara lite uppmärksam, för då vill den ha lite mera vatten, annars torkar knopparna ihop och ramlar av. Men om jag ger den vatten och pratar lite snällt med den så ger den kanske inte tusenfallt tillbaka, men i varje fall hundrafallt.

novemberkaktus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *