Högsommarvärme

Igår kom jag hem från Stockholm. Planet landade cirka tjugo över sex. Termometern på väggen visade 24 grader. Klockan tjugo över sex på kvällen den 14 september! Jag måste medge att jag tycker det är skönt att det är varmt och att det liksom blev sommar igen. Vi sitter på verandan och njuter varenda kväll därför att vi är ju liksom tvungna. Det gäller att ta till vara de här kvällarna. Men samtidigt måste jag erkänna att det känns konstigt.

Och idag fick jag veta varför det är så varmt. Därför att Hermine, som är en tropisk orkan borta i Florida, har vänt på jet-strömmen och låst vädersystemet i ett visst läge. Ja, jag begriper det inte riktigt, jag bara svänger mig med fraserna lite. Läste om det på SVT efter ett tips av maken. Visst är det fascinerande dock. Att en orkan liksom kan låsa väderleken i ett visst läge. Och den här gången till fördel för oss. Åtminstone känns det som en fördel. Det kunde ju ha varit som så att Hermine låst vädret någon gång där i början av augusti, när det var kallt och ganska blött. Inte hade det varit lika trevligt inte.

2 Kommentarer

  1. Visst är det märkligt med sådana väderfenomen! Och tänk, det är en sak som vi människor inte rår på.
    De flesta njuter av värmen, och jag unnar dom det, men jag måste erkänna att jag längtar efter klara, lite kyliga höstdagar. Inte för kallt, men den där höga, ”friska” luften. Kyligare dagar kommer, men då kanske det är regn o rusk.

  2. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Jag avskyr ju vinter så allting som får vintern att kännas långt bort är lite välkommet hos mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *