Att bli inspirerad av andra

Torsdag-fredag var jag och några till från vårt jobb på en konferens. Det var en sådan konferens där det bara är föredrag och seminarier att lyssna på. Inte ett sådan där du deltar själv mer än med att äta och sitta på en stol. En del var bra och en del är lite mindre bra. Som det brukar. Den här gången hade de tagit in fyra keynotespeakers (fråga mig inte varför det heter så, men det heter i alla fall så) och de var så bra alla fyra. De gav liksom energi. Och lite förslag på hur du ska lösa saker. En av dem var väldigt öppen med problem hon haft och hur hon löst dem och hur hon försökte än idag. Det här tipset sa hon att hon hade på sitt kylskåp. Jag har hört det förut, men det gör det inte mindre bra.

problem

För det är ju faktiskt sant. Älta inte problem som du kan lösa och konstatera att problem som inte är lösbara är faktum.

Hon sa också att hon hade fyra tips för att göra sin egen dag bättre. Gör detta varje dag så mår du bättre.

  1. Ge någon en komplimang
  2. Skriv ner tre saker som du är tacksam över
  3. Ta 40 sekunder och njut av något – använd dig sedan av dessa 40 sekunder under resten av dagen när du behöver det
  4. Var generös

Man kan ju alltid försöka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *