Årets vispegröt

Nu är årets första vispegröt fixad och uppäten.  🙂

Vispegröt

Vispegröt

De röda vinbären är mogna och det gäller att äta så många vi hinner. De används mest till vispegröt och så på frukostfatet de mornar jag orkar gå ut och plocka lite. Det är ingen idé att frysa för vi använder ändå inte upp dem. Och gelé eller sylt äter vi inte så det blir vispegröt och fågelmat. Inte det sämsta det inte.

Vispegröt

2 Kommentarer

  1. När jag gick i skolan fick vi klappgröt till efterrätt. Kan nog vara samma som din vispegröt.

    • Ja – det är säkert i princip samma. Men i Finland heter det vispegröt så det är därför det heter så för mig. Sedan påstod mamma att man här i Sverige ofta gjorde det på saft och då blir det inte lika mycket smak som om du använder bär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *