Rosprakt

Jag tog mig en tur i trädgården och kunde konstatera att det i vår trädgård finns betydligt flera sorters rosor än jag egentligen tänkt på. Och alla, utom Poppius som är klar nu, blommar just nu. Kameran fick följa med och tillsammans dokumenterade vi våra rosor.

Först ut kom honungsrosen, som står mitt på gräsmattan utan någonting att klättra på. Den står där för att tidigare stod där ett gammalt äppelträd som rosen klättrade i, men en dag när vi kom hem hade det gamla äppelträdet blåst omkull. Trädet är borta, men rosen står kvar än så länge eftersom vi inte riktigt har bestämt vad vi ska göra med den.Honungsros

Sedan har vi någon gul ros som fanns här i trädgården när vi flyttade in. Den står lite trångt och växer inte så mycket, men brukar åstadkomma några blommor varje år.

2016-06-27 00.02.53

En rosa som står vid muren i tomtgränsen och som verkar duktig på att sprida sig. Doftar gott och blommar villigt.

2016-06-27 00.03.17 2016-06-27 00.03.42 2016-06-27 00.04.01

Och så Mme Plantier som jag hittade i gräsmattan. Det var bara en liten pinne, och jag kände det lite som att jag räddade den när jag grävde loss den och gav den utrymme att leva. Nu är det en stor buske som får väldigt fina blommor. Tyvärr är den väldigt regnkänslig och hela blomningen blir förstörd om det regnar för mycket. Den orkar helt enkelt inte slå ut.

2016-06-27 00.04.26

Och så har vi vår stora Flammentanz (min gissning efter att ha letat på nätet) som står mot ett gammalt päronträd och som varje sommar blommar med massor av röda blommor.

rosor-4

rosor-3

Till sist har vi klätterrosorna. Ghislaine de Feligonde, som växer på framsidan. Den är jag väldigt förtjust i. Rosen har lite olika färg beroende på hur mycket den slagit ut. Och har hitintills väldigt många blommor samtidigt.

rosor-6 rosor-5 rosor-2

Men de är tidiga även de här. Så här mycket blommor brukar det inte vara förrän ett tag in i juli. Gäller att njuta snabbt!

6 Kommentarer

  1. Så många fina! Den där sista Ghis… har jag varit sugen på att skaffa ett par gånger. Men nu får det nog inte plats fler tyvärr.
    ha en fortsatt fin vecka!

  2. Du har så många vackra rosor, Honungsros är så fin!
    Får dom mycket gödsel ? Kanske dom inte behöver det när dom har vuxit sig stora, vi försöker fjäska för våra, men det är bara Flammentanz som växer och blommar och blommar.

  3. Hrm. Jag TÄNKER att de ska få gödsel. Men det får de inte speciellt ofta. I år har jag dock gödslat EN gång med hönsgödsel. De blommor som överlever här är sådana som står ut med det mesta. De andra dör bort ganska fort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *