Vi skulle ätit Pavlova på midsommarafton var det meningen. Men det var så varmt så det kändes liksom för varmt helt enkelt och det blev istället glass och jordgubbar. Precis lagom den kvällen när det var cirkus 28 grader varmt. Men det innebar att det fanns vispgrädde kvar som inte kom till användning. En dag kom jag hem från jobbet och var sugen på gräddig pasta och kom på att vi hade den där vispgrädden. Efter att ha kikat igenom vad som fanns hemma så uppfann jag en pastarätt. Den blev så god så att jag skriver ner den innan jag har glömt bort vad jag hällde i den.
Ingredienser
4 personer
2 laxbitar (sådana där färdigdelade frysta)
ett knippe vårlök (eller en gul lök)
ca 10 soltorkade tomater i olja
2 klyftor vitlök
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl vitt vin
1 litet knippe dill – finhackad
2 tsk dijonsenap
150 gr fetaost (1 paket)
salt och peppar
pasta
Gör så här
Mixa de soltorkade tomaterna ihop med vitlöksklyftorna.
Skär laxbitarna i lagom stora fyrkanter.
Skär vårlöken i bitar, alternativt hacka gul lök.
Häll lite av oljan från burken med de soltorkade tomaterna i grytan. När den är varm häll ner löken och låt den fräsa lite.
Lägg i röran med de soltorkade tomaterna.Häll sedan i grädde, mjölk och vitt vin.
När detta blivit varmt bryt ner fetaosten och låt fetaosten smälta.
När fetaosten smält rör ner dijonsenapen.
Lägg sedan i laxbitarna och dillen och låt koka på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
Kok pasta i lagom mängd. Blanda med laxröran och ät.
Lovisa säger
Ser sååå smaskigt ut!
Asta säger
Det var det också!
Hugos matte säger
Det där måste jag testa!
Asta säger
Gör det!
Amanda Jona [SPONTAN] säger
Men mums så gott!
Asta säger
Yepp!
Annie - lättlagat vegokäk säger
Pasta är alltid gott! (även om jag inte käkar firre)
Asta säger
Nej jag vet. Här äter vi visserligen mer och mer vegetariskt men vi är inte där ännu.