Den goda bakterien

Just nu vräker jag i mig antibiotika känns det som. Två olika sorter, tre gånger om dagen. Men slipper jag bara infektion efter den brustna blindtarmen så får det vara så. Jag ska bara äta dem till och med fredag så det börjar ändå närma sig.

Det finns ju lite tråkiga följder av det där med antibiotika. Den ena är att jag har en otäck metallsmak i munnen hela tiden. De påstod att den skulle försvinna efter en liten stund, men det gör den inte. Metallsmaken påverkar det mesta jag stoppar i munnen, te t.ex. smakar inte speciellt gott. Och jag som älskar te.

Den andra följden känner väl alla till. Den där med magen. Antibiotikan ska ju ta död på alla bakterier, bra eller dåliga. Så en till två timmar efter varje antibiotikaomgång försöker jag stoppa ner lite nya goda bakterier i magen. Det kan jag göra genom att hälla i mig yoghurt eller något med massa bakterier i och det är väl exakt vad jag gör. Jag tänker dock att det går ju faktiskt att lyxa till även sådant lite. Så jag gör mig en smoothie. Jag häller Proviva, någon yoghurt med massor av goda bakterier i och så lite fryst frukt, t.ex. mango, i min smoothiemixer och mixar till det lite.

Den goda bakterienVisst ser det där godare ut än att bara ta ett glas yoghurt!

Gott är det också. Förutom den där hinten av metallsmak som allting har just nu.

2 Kommentarer

  1. Åååhh, en smoothie! Nu blev ju jag också sugen!

    Jag köpte en förpackning frusna bär när jag handlade i måndags, och stoppade bara in den i kylen. Tänkte att då hinner de tina lite innan jag gör smoothie (hade köpt yoghurt också) senare på kvällen – och så glömde jag bort dem! Ooops!

    Ja, ja. Jag får hälla över bären till en plastburk ikväll och sockra dem ordentligt, så de inte möglar – efter att jag gjort en smoothie av en del bär. Sen blir det smoothies ett tag framöver, men det är gott. Och nyttigt. Åtminstone yoghurt-o-bär-delen, sockret kanske inte är helt rätt, ur nyttighetssynpunkt. He he.

    Krya på dig!

  2. Fast du behöver ju inte tina bären för att ha den i en smoothie. Jag brukar använda lite juice, lite yoghurt, en banan och så frysta bär. Detta är ofta min frukost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *