Att fördriva tiden

Jag är väldigt trött just nu, det är sant, men jag sover inte så mycket ändå. Går mest runt och är trött. Försöker göra lite nytta och orkar mer för varje dag, men det är ändå lite begränsat. Vad jag gjort, som kanske inte är så produktivt, det är att spela lite spel. Huvudet är lite segt och efter en stund så tröttnar jag, men ändå. Och då gick jag tillbaka till ett spel jag köpte för ganska länge sedan, Monument Valley. Återupptäckte återigen hur trevligt det spelet är. Det är vackert, trevlig musik och det skapar verkligen utmaningar för hjärnan. 

Kolla bara vad vackert. Och det är roligt att spela, det utmanar verkligen ens sinnen. Det är lite som den där bilden av en trappa som aldrig tar slut, minns ni den? Penrose stairs heter det viss enligt Wikipedia där jag också hittade bilden nedan.

Den går uppåt hela tiden, men det är ju liksom inte möjligt! Och ändå gör den det. Så är det hela tiden i det här spelet. Plötsligt kan du gå upp och ner och beroende på vinkel så är saker möjliga eller omöjliga. Utmanar verkligen tankeverksamheten.

Det är ett sånt där spel där du måste testa olika lösningar, räkna ut vad som händer beroende på vad etc. och jag tror att det är nyttigt för hjärnan. Den behöver liksom träning det också.

Så ett gamingtips från mig helt enkelt. Monument Valley. Och det finns enligt uppgift för både Android och IOS.

3 Kommentarer

  1. Kul! Bra tips det där. 🙂 Så jag känner igen tröttheten nu. Jag försöker chocka hjärnan och kroppen med motion, heta grytor med chili och så sover jag massor. Men det hjälper sådär. Lite mer vår tack!
    Ha en fin dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *