Ett bord – en del historia

När vi var ganska nyinflyttade i huset köpte vi oss en ny skrivare. Vi hade inte något bord till den så jag tänkte att jag tar bilen och susar iväg till IKEA och köper något billigt bord som vi kan ha så länge. Jag är sådan, jag kan köpa något som duger i väntan på det perfekta. Vissa låter helt bli och väntar på det perfekta istället, men jag är helt enkelt för praktiskt för det. Nåväl, på väg till IKEA så åkte jag förbi Erikshjälpen och fick för mig att kika in. Jag är inte lika såld på loppisar som så många andra för jag hittar aldrig något jag vill ha där. Eller aldrig och aldrig är väl egentligen lite fel, men i alla fall väldigt sällan. Den här gången gjorde jag dock det. Jag hittade ett litet fint bord för 125 kr och det tog jag med mig hem.

bordet-6

Det har stått där som skrivarbord nu ett antal år. När vi skulle renovera sovrummet var vi tvungna att flytta bort skrivaren för att få plats med saker som vi tömde ut från sovrummet och bordet blev tomt. Idag plockade jag fram det för att ha som sybord när jag skulle sy  gardiner. Då slog det mig igen vilket fint bord det där egentligen är. bordet-5

Jag tror att det är ett sådant där bord som kallas för spelbord, för skivan är dubbel och går att vika upp.

bordet-4

bordet-5-2

Jag har för mig att jag läst någonstans att sådana här bord användes för att spela kort. Och att det skulle gå att fälla ihop för att inte ta så mycket plats. Och om det är så så finns det under skivan ett utrymme att gömma kortleken på när den inte används.

bordet-3

Det finns också en lite trätapp som ska användas för att hålla skivan på plats.

bordet-3-2

bordet-3-3

Och idag såg jag också något jag missat tidigare. Att någon har gjort det här bordet och skrivit dit sitt namn.

bordet-2

1906 byggde han det här bordet. Tänk vad mycket som skulle hända efter det. T.ex. två världskrig. Det är en himla tur att vi inte vet vad som komma skall!

3 Kommentarer

  1. Underbart fint bord. Och fortfarande lämnar det ifrån sig gömd och glömd info.

  2. Visst är det fint? Har liksom inte tittat ordentligt på ett tag.

  3. Fullständigt ljuvligt litet bord. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *