En liten bänk

image

Som det kan vara i gamla hus så finns det även i vårt några konstiga planlösningar. En av dem är att jag har en balkong utanför mitt badrum (ja det är MITT badrum – maken har sitt egna därnere). Orsaken till att det blivit så är att där badrummet är har det en gång i tiden varit en trappuppgång som gick ända upp till vinden. Denna trappuppgång har någon tidigare ägare satt igen och av utrymmet gjort badrum uppe och nere. Tidigare var det utedass i trädgården som gällde. Detta har lett till att idag har jag en balkong utanför mitt badrum. När vi flyttade in var här på denna balkong ett väldigt lågt räcke och golvet lutade betänkligt. Jag var livrädd att någon skulle ramla ner. Framförallt om något barn gick upp på balkongen på egen hand. Detta är nu fixat och vi har rakt golv och ett högt, bra räcke (som jag själv har byggt :)).

Förra året när jag tittade på Sommar med Ernst gjorde de en väggfast bänk. En sådan ville jag ha på balkongen bestämde jag mig för. Så jag har studerat filmen på TV4play och kopierat bänken de byggde. Nu har maken satt upp den till mig och jag är väldigt nöjd. Kanske jag gjorde den lite stor, men vad gör det egentligen för när den är nedfälld tar den i princip ingen plats alls. image

Titta inte alltför noga. Det är lite arbete kvar att göra här. Det ska fogas och det ska målas lite här och där. Inklusive bänken som ska ha ett lager färg till.
image

Men allt som allt är jag väldans nöjd och kan nu sitta där och beundra utsikten. När jag har badat och det inte är mitt i vintern gillar jag nämligen att gå ut på balkongen och bara sitta där en stund. Iklädd badrock, jag sätter mig inte där klädd i bara mässingen.
image

DSC00975

Så nu har den här balkongen blivit fullt användbar.

2 Kommentarer

  1. Jag skulle också sitta där om jag hade så fin utsikt från min balkong! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *