Vi fixar till en garderob

När vi flyttade in i vårt hus så fanns det inte en enda garderob. Det enda som fanns var ett konstigt bygge de hade gjort i ena hörnet av sovrummet.garderob2fores-

Jag vet inte om de tänkte sig att det där skulle vara någon slags walk-in-closet eller något, men faktum är att hängde man in kläder där så gick det i princip inte att gå förbi där inne sen för det var alldeles för smalt. Så vi rev ner ”hålet” som vi kallade det och åkte till IKEA och köpte hem garderober. Det var inte så mycket eftertanke, vi behövde helt enkelt ha garderober. Vi hade lite tur i oturen för det var något erbjudande på garderober just då så vi fick ganska mycket rabatt. Till höger där syns också ett av de gamla fönsterna. De som inte ens hade en fönsterbräda. Kanterna inne i fönsterna var klädda med vävtapet runt om, även på den del som ska föreställas vara en fönsterbräda. Mycket konstig lösning.

I hörnet där hålet varit hamnade den här garderoben. På taket syns det var det gamla hålet var, där går det också att se att det inte var så jättemycket bredare än djupet på garderoben. Och där hade de tänkt att man skulle gå runt!

garderob2fore-02238

Som IKEA-garderober är så var den inte helt stabil, men inuti väldigt funktionabel. Nu när vi renoverade om sovrummet så behöll vi helt enkelt vår garderob, men bestämde oss för att den skulle byggas in och se platsbyggd ut. På bilden ovan har vi faktiskt börjat lite grand genom att sätta en sockel på garderoben. Dels för att få höjden så att golvlisten går under dörrarna, samt helt enkelt för att få garderoben rak.

Garderoben kläddes in med pärlspont på sidorna och längst upp och därefter har det bara varit att måla ett antal gånger. Ja, vi bytte knopparna också! När garderoben nu är klar så känns den väldigt stabil och bra.

garderob2efter2-2 garderob2efter1-02388

Visst blev det ganska bra! Vi har också satt dit belysning som går att tända med en strömbrytare på väggen. Något som känns väldigt, väldigt lyxigt.

Och så med lite belysning igång.

garderob2efter3-02379

Den fina lila plastpåsen som syns längst ner innehåller gardintyget som jag inhandlat till rummet. Så fort jag har bestämt mig för hur gardinerna ska se ut så kommer de att fixas till.

6 Kommentarer

  1. Jättefint blev ert sovrum. Och garderoberna ser gedigna ut också.

  2. Så mycket mer gediget det ser ut när garderober ser platsbyggda ut, alltså når upp till tak med taklist som går runt om.

  3. Kakelugn i sovrummet och så himla snyggt alltihop!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *