Att längta och planera

Vi har kommit ganska långt med flera saker i huset, men vi har två rum kvar som verkligen behöver göras något åt. Det ena är vårt sovrum och det andra är det som vi kallar arbetsrummet som jag skrev om tidigare. Arbetsrum därför att där finns vårt skrivbord och där finns också de bokhyllor vi sparat. Resten av våra bokhyllor har åkt ut tillsammans med alla böcker. Oj, vad mycket böcker jag kastat. Hemskt men sant. Det var någon tröskel där. Först hade jag inställningen att det inte går att kasta böcker, men när jag väl kommit över det så har vi kastat tusentals. Nu finns bara ett fåtal kvar. Och de finns i de tre bokhyllor vi har sparat.

Tanken är att de här två rummen ska fixas till så snart vi hinner. Men som ni vet så finns det inte så jättemycket tid när båda dessutom jobbar. Vilket dessutom är en nödvändighet för att det ska finnas möjligheter till att renovera. Egentligen så var prioriteringen sådan att sovrummet skulle fixas först, sedan arbetsrummet och sedan smutten. Ordningen ändrades när vi började komma på att smutten går att fixa till utan att någonting behöver flyttas och det finns inte något krav på att den måste bli klar för att något måste flyttas in. Dessutom är smutten ett ganska begränsat utrymme så det kändes ganska överkomligt.

När det gäller arbetsrummet och sovrummet har vi dessutom funderat mycket. I båda de rummen har någon vid något tillfälle sänkt taken. På ett inte jättesnyggt sätt. Här syns det hur det ser ut. De har sänkt taken lägre än kakelugnarna i hörnen. Vi har funderat mycket på om vi ska höja taken, och funderat på vad som finns ovanför. Förmodligen en massa isolering.

Efter mycket tankeverksamhet och funderingar på konsekvenser så har vi bestämt oss för att taken får vara där de är. Ibland är det bara att bestämma vad som får vara bra nog. Däremot så ska taken spacklas släta innan de målas om. När nu det blir. Jag kan dock ärligen säga att jag längtar väldigt mycket. Jag har i mitt huvud räknat ut hur det mesta ska vara. Lite färgval och så återstår, men det är sådant som jag tar efter hand. Men till dess så visas inte de här rummen upp på den här sidan. För de är INTE fina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *