Händer det något?

Det kan man ju faktiskt undra. Och det händer något. Det går inte jättefort bara. Det tar tid när det är helger och kvällar som måste användas och när vi inte orkar att hålla på varenda helg och varenda kväll. Men visst går det framåt i sovrummet. I princip allt underarbete är klart och vi ska börja med ytskikt. Taket har fått två strykningar och ska få en tredje. Vi hoppas, hoppas, hoppas att vi till helgen ska kunna tapetsera. OM vi gör vad vi ska under kvällarna nu i veckan.

Utöver det vi tidigare hade bestämt att vi skulle göra så stod vi där i sovrummet och tittade. På den här dörren.

Dörr i sovrummet

Dörren in till badrummet. Alltså. Vi har bestämt oss för att vissa saker får vara bra nog. Som att taket får vara som det är trots att det är sänkt så att kakelugnen är högre än taket. Det fick vara. Men den här dörren. En riktigt ful laminatdörr. Vi bestämde oss för att byta ut den. Bara till en annan standarddörr. Men i alla fall en med speglar och en i trä.

innerdorr

En som jag kan måla sen. Skulle vi ha en himla tur så går den att snäppa fast i den karm som redan finns där. Om inte så borde det inte vara så svårt att byta karmen eftersom vi har en exakt lika stor dörr där idag. OK, det är inte helt rätt dörr och det skulle väl inte vara snäppgångjärn, men jag är ändå övertygad om att det kommer att bli tusan så mycket bättre.

Men det är underligt hur svårt det är att tvinga sig framåt. Även om det inte är det minsta roligt att bo i vardagsrummet och sova i bäddsoffan. Ändå är det så lätt att komma överens om att ”vi gör det imorgon”, jag tror att det har lite att göra med årstiden. Med att det är så mörkt på kvällarna. Klockan känns sen när vi kommer hem från jobbet. Men kväll ska jag sätta upp puts på väggarna. Det ska jag! Hur trött jag än är.

För till jul vill jag inte sova i vardagsrummet!

2 Kommentarer

  1. Det är ju verkligen så lätta att låta det bero, jag har testat en ny variant för att få ner mig i källaren. Vi hade ju fem fönster kvar sen i somras, och det blev långt mellan gångerna under hösten. En dag mer eller mindre liksom, och våra kroppar är inte så glada i den typen av jobb, en tennisarmbåge och en whiplash gör det lite extra motigt. Knepet jag tog till är att jag kör en 10 minuter taichi på youtube som uppvärmning, sen är man varm och lite piggare, ibland är det bättre att ge sig själv en belöning i förhand =) Kommer bli jättefint med en trädörr och nya dörrfoder till den vackra tapeten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *