Det saknades fåglar

Jag har tidigare i år skrivit om att jag saknat mina fåglar. Alla småfåglar som brukar finnas i trädgården om somrarna. Som jag brukar ligga i hammocken och titta på. Som brukar bada i fågelbadet i mängder. Jag har undrat mycket över det. Utöver det har jag undrat över att jag inte sett några igelkottar. Nu har jag troligen fått svaren. Och de är inte så roliga.

Igelkottarna är förmodligen döda. De har troligen dödats av det snigelgift som var och varannan lägger ut i sina trädgårdar. Tydligen är det som så att giftet samlas i igelkottarnas magar som är känsliga och som inte klarar av giftet.

Fåglarna fick inga ungar i år. Eller i alla fall väldigt få. Varför? Jo för att det var så kallt så det blev inte några insekter. Och då reglerar naturen det med att det inte blir några ungar. Jag har hört flera berätta att de fått plocka döda fåglar i sin trädgård. Troligen är det så att de svultit ihjäl helt enkelt. Själv fick jag dåligt samvete för att jag slutade mata dem. Jag kunde ju tagit hand om mina fåglar i alla fall.

Jag hoppas att folk fattar vad snigelgiftet gör och slutar att använda det och jag hoppas att vi nästa år får en normal vår så att mina fåglar får ungar som badar i mitt fågelbad.

2 Kommentarer

  1. Stackars fåglar! Jag tycker de är så fina och de låter så vackert när de kvittrar om mornarna..vi har katt också så det händer att vi serveras döda fåglar i present..
    Några sniglar ser jag sällan, vi bor kanske för högt upp i landet. Däremot har vi potatisen full av gula larver, det hade fåglarna gärna fått smaska i sig!

  2. Det finns mycket sniglar häromkring, därav det förmodliga myckna giftet. I vår trädgård har vi inte så många som jag sett i alla fall. Finns de här så gör de inte så mycket skada i vart fall. Oavsett så kan jag garantera att något snigelgift kommer det inte hit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *