Ibland blir det inte som man tänkt sig

Jag har blivit sugen på surdegsbröd igen nu efter att ha köpt Gateaux’ valnötsbröd några gånger när jag varit i Stockholm. Så jag har satt en ny surdeg och även börjat baka med den. Idag ville jag testa att baka surdegsbröd på ett sätt som jag lästa om på Pain de Martin. Nämligen att knappt knåda degen alls och sedan baka den i en gryta. Först 25 minuter med lock och sedan 25 minuter utan lock. Och det måste jag väl säga, att brödet såg riktigt bra ut när jag tog ut det ur ugnen. Kände mig faktiskt riktigt nöjd.

brod1Nöjd. Till dess att jag tänkte försöka få ut det ur grytan. OK, Martin fick skaka lite på sin gryta han också, och hans bröd trillade ner på golvet. Men det trillade ut och det blev jättefint. Mitt blev också fint. Ut ur grytan ville det inte. Alls. Det hade helt enkelt bränt fast i botten. Och det var faktiskt lögn i helsike att få ut det. När det svalnat så skar jag bort en kant och efter att ha skurit lite till så fick jag ut det. Med våld!
brod2

Alltså ett inte så jättelyckat försök. Dock ett försök, Och jag tänker göra flera.

Nästa gång tänker jag dock sätta ett bakplåtspapper i botten på grytan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *