Slowjuicer

Det där med video har jag liksom inte bemästrat ännu. Jag glömmer jämt att det ska vara liggande och filmar ”på tvären”. Och kommer liksom inte på det förrän det är för sent. Så även den här gången. Bara  förvarnar.

För några år sedan köpte jag en råsaftcentrifug eftersom jag ville kunna göra juice av lite allt möjligt och inte bara citrusfrukter. Den förde ett förskräckligt väsen och var helt jäkla hopplös att diska. Så när jag nu blev sugen på att köpa något för att kunna göra äppeljuice blev det i stället en slowjuicer. Den slår inte sönder frukten utan den pressar sönder den helt enkelt och trycker ut saften. I mitten finns det en stor metallskruv eller vad man ska kalla det som jobbar hårt.

Här ser ni den göra äppeljuice. Det går att stoppa ner hela äpplen om de inte är så stora, men äpplena på våra träd har varit ganska stora, se de har jag varit tvungna att dela. Men jag skalar inte eller tar bort kärnhusen utan de körs hela i juicemaskinen. Jag har faktiskt inte testat den på annat än äpplen och ingefära ännu. Ja – lite lime också, men det var i äppeljuicen det med. Ska fixa juice av morötter och apelsiner har jag tänkt. Men det har inte blivit av ännu. Jag gillar morotsjuice, men bara om den är färskpressad. Sådan som säljs i affärerna är ofta lite besk tycker jag.

Och så klart har jag alltså spelat in på fel håll, men det går att höra att den har inte så högt ljud.

Det finns flera delar i den, och låter jag delarna stå så blir de jobbiga att diska, men om jag sköljer dem direkt så blir de rena nästan bara genom att skölja med varmt vatten. Det följde också med en borste som är anpassad till att diska delarna till maskinen.

Jag är riktigt nöjd med juicemaskinen och tycker den är SÅ mycket bättre än en råsaftcentrifug.

3 Kommentarer

  1. Bra video, jag har väntat på att du skulle ha ett inlägg om den. Vi har tänkt köpa en sådan, men har inte kommit så långt. Jag har letat lite på nätet, men kan inte hitta nån som liknar din, kanske är det en Philips.
    Bra information och att det skulle vara på fel håll, kan då inte jag se.
    .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *