Den här fiskgrytan lagade maken häromdagen. Den gick snabbt att laga och den var jättegod. Något enkelt att laga när du kommer hem från jobbet.
Ingredienser
500 g fast potatis
2 morötter
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
2 tsk curry
1 dl torkade röda linser
8 dl vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond
salt och peppar
300 g sej eller annan vit fisk, till exempel kolja eller torskfilé
ca 300 gr oskalade räkor
100 g färska sockerärter
Servering
persilja
svartpeppar
Gör så här
- Skala potatis, morötter, gul lök och vitlök och dela i mindre bitar. Fräs i en gryta med rapsolja. Häll i vinet och låt det koka med en liten stund.
- Tillsätt tomatpuré, curry och torkade röda linser. Låt fräsa 1–2 minuter.
- Tillsätt sedan vatten och fond, rör om och låt koka på mellanhög värme i ca 10 minuter.Smaka av med salt och peppar.
- Stäng av värmen, men låt kastrullen stå kvar på plattan.
- Skala räkorna. Dela fisken i mindre bitar. Lägg försiktigt ner fisken och sockerärterna i grytan. Lägg ett lock på och låt fisken bli klar av eftervärmen, ungefär 10 minuter. Lägg i räkorna strax innan drt är klart.
- Servera grytan riktigt varm med färsk persilja och nymalen svartpeppar.
Lämna ett svar