Fiskgryta med smak av curry

Den här fiskgrytan lagade maken häromdagen. Den gick snabbt att laga och den var jättegod. Något enkelt att laga när du kommer hem från jobbet.

Ingredienser

500 g fast potatis
2 morötter
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
2 tsk curry
1 dl torkade röda linser
8 dl vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond
salt och peppar
300 g sej eller annan vit fisk, till exempel kolja eller torskfilé
ca 300 gr oskalade räkor
100 g färska sockerärter

Servering
persilja
svartpeppar

Gör så här

  1. Skala potatis, morötter, gul lök och vitlök och dela i mindre bitar. Fräs i en gryta med rapsolja. Häll i vinet och låt det koka med en liten stund.
  2. Tillsätt tomatpuré, curry och torkade röda linser. Låt fräsa 1–2 minuter.
  3. Tillsätt sedan vatten och fond, rör om och låt koka på mellanhög värme i ca 10 minuter.Smaka av med salt och peppar.
  4. Stäng av värmen, men låt kastrullen stå kvar på plattan.
  5. Skala räkorna. Dela fisken i mindre bitar. Lägg försiktigt ner fisken och sockerärterna i grytan. Lägg ett lock på och låt fisken bli klar av eftervärmen, ungefär 10 minuter. Lägg i räkorna strax innan drt är klart.
  6. Servera grytan riktigt varm med färsk persilja och nymalen svartpeppar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *