Jag testar: Sojakorv från Hälsans kök

För ett tag sedan testade jag Vegokorv från Anamma. Den var så äcklig så jag kunde inte äta upp den. Men skam den som ger sig, jag kan ju inte ge upp efter en enda sorts korv. Så den här gången köpte jag Sojakorv från Hälsans kök.

För att få rätt känsla så stekte jag den och åt den med sötstark senap och ketchup eftersom det är så jag gillar att äta korv. Den här gången var jag inställd på att den inte skulle vara speciellt god. Men jag hade fel! Den här korven var jättegod! Smakade nästan precis som en korv med kött i. OK kanske inte som en korv med 90% kött i, men som en grillkorv eller motsvarande.

Nu vet jag väl inte hur miljövänligt det är med sojaproduktionen, men jag tror ändå att i förhållande till köttproduktion så är den bättre. Som jag brukar säga så gäller det att välja sina strider.

Sojakorv från Hälsans kök – helt klar rekommendation.

2 Kommentarer

  1. Tack för tipset! Vi har en i bekantskapskretsen som nyligen blivit vegetarian och det ställer till det lite när man inte är van att laga flera olika rätter. Så då står man där helt nollad i affären och vet inte vad som ska handlas och lagas.
    Ha en fin kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *