TV-tips

Förra veckan hittade jag av en slump en helt ny serie på SVT-play. Konstnärsdrömmen. Det är tio amatörkonstnärer som tävlar i måleri. En åker ut varje vecka. Och den som vinner får ställa ut på Waldemarsudde. Eftersom jag själv tycker om att teckna och måla så uppskattar jag det här. Det är kul att se deras olika stilar och redan efter två avsnitt så syns det att de utvecklas. De får olika utmaningar. I det första programmet var det porträttmålning, det hade jag definitivt haft svårt för. Igår var det stilleben och arkitektur, kanske mer min grej.

Jag hade gärna varit med och fått göra de här utmaningarna, samt fått kritik från riktiga konstnärer. Samtidigt så hade jag aldrig velat göra det framför en TV-kamera. Så därför får jag nöja mig med att titta på duktiga som vågar ställa upp även framför en kamera. Och jag har blivit väldigt sugen på  att köpa hem lite akryl- eller oljefärger.

Programmet finns på SVT play eller på TV 1 onsdagar kl. 21.00.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *