Äntligen lite regn

Igår vaknade jag och hörde ett ljud. Jag kände igen det, men kunde inte riktigt placera det. Förrän efter en stund. Det var regn. Och det höll på länge. Rakt ner, mycket, länge. Så härligt. Marken här har inte fått vatten på hur länge som helst. Jag tror den bara sörplade i sig faktiskt. Det var så härligt att jag funderade inte ens på att det kunde bli jobbigt att cykla till jobbet i regnet. Nu behövde jag inte det i slutänden för innan jag skulle ge mig iväg så slutade det regna. Men i alla fall. Regn. Äntligen.

2016-09-28-23-34-05

Jag har inte haft många sådder i trädgården i år. Jag har odlat lök och sallad egentligen. Min mangold tog sig inte i år heller. Fattar inte vad jag gör för fel. Jag som haft så fin mangold i flera år. Nästa år får jag kanske förgro några plantor inomhus för jag gillar verkligen mangold. I alla fall. Salladen har jag försökt vattna emellanåt, men den har klarat sig relativt bra ändå. Alla lökar jag planterade har däremot inte mått lika bra. Jag har skördat lökar, men inte så stora och blasten har vissnat alldeles för tidigt. För torrt helt enkelt. Kan inte minnas någon sommar-höst som det kommit så lite vatten. Finns säkert, men inte i mitt minne. Jag har köpte lite perenner, men inte vattnat dem tillräckligt, så de flesta har dött. Inte ens kirskålen har vuxit knappt alls. Då måste det ju ha varit torrt!

regn-1

Men nu kom regnet. Hoppas det kommer lite till. Mina sådder lär inte växa mer i år. Men vem vet, kanske kirskålen klarar sig i alla fall

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *