Ny telefon – eller inte?

Som jag skrivit om tidigare så beställde jag mig en ny telefon. Som exploderade! Ja, inte min telefon, för jag hann aldrig få den. Men andra telefoner av samma modell gjorde det. Samsung Galaxy Note 7 alltså. Så Samsung återkallade alla telefoner och skulle byta ut batterier.

Jag funderade i det läget på att byta till Iphone istället, men när de valde att inte ha något hörlursuttag föll den bort. Bestämde mig för att vänta på min Note 7.

Jag tänkte väl som så att det ska väl ordna sig. Har följt ett forum på Swedroid med människor som också väntar på en Note 7. Nästan terapi. Kikat på filmer om telefonen på Youtube då och då. Som ersättning under tiden. Eller nåt.

Ersättningstelefoner har börjat säljas på olika ställen i världen nu. Så då borde det väl vara bra. Eller?

Nej, för nu börjar tydligen ersättningstelefonerna också att explodera. Nu börjar jag verkligen tvivla. Ska det bli någon ny telefon? Eller ska jag skippa den här telefonen? Så typiskt bara. När jag nu äntligen bestämt mig så bestämmer jag mig för en exploderande telefon.

Den 4 oktober så lanserades Googles nya telefon. Pixel. Kan den vara något? Nu tycker jag i och för sig att telefonen är ful, men det lär jag glömma när jag haft den ett tag, åtminstone om den fungerar bra. Den har i alla fall ett hörlursuttag. Och – åtminstone enligt Google – en bra kamera. 

Inte för jag vet när, eller ens om, den kommer till Sverige. Det lär väl också dröja.

Men jag måste i alla fall fundera. Kanske jag inte ska ha någon Note 7. Samtidigt behöver jag verkligen en ny telefon. Min är full och ibland måste jag starta om den för att få den att fungera över huvudtaget. Jag rensar och jag rensar, men det hjälper inte. Den där telefonen är numera en viktig del i ens liv. Telefon är det minsta den fungerar som, men i övrigt. Jag fotograferar med den, jag läser böcker på den, jag lyssnar på ljudböcker med hjälp av den. Musiken finns via den. Jag redigerar foton i den. Jag går igenom jobbdokument och presentationer på den, jag använder mail och meddelandefunktioner på den. Jag har inte facebook (det är det bara bloggen som har :)) så där är jag inte och kikar, men jag kikar på Instagram som jag tycker är ett ganska roligt socialt forum. Jag tittar på film, jag har mina gympaprogram liggandes på mobilen, castar dem till TV:n med hjälp av Chromecast. Osv. Det kommer nya användningsområden hela tiden. Så jag behöver en telefon!!! Och jag vill ha en ny.

Ja, det här var totalt osorterade tankar om absolut ingenting. Förmodligen ett ganska vanligt läge i min skalle.

2 Kommentarer

  1. Det värsta med att måsta köpa en ny telefon är att bestämma sig för vilken man ska ha! Det finns ju femtielvahundra olika märken och modeller – vilken passar just mig och de behov jag har?
    Lycka till med valet, vilket det än blir!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *