Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår tog jag ledigt efter lunch. Jag tänkte mig att jag skulle gå på stan lite. Jag hade bestämt mig för att jag skulle köpa mig en fin klänning. En med mönster och mycket färg. Den skulle till och med få kosta lite eftersom jag inte handlat mig något på länge. In i första affären. Tråkiga klänningar. Inga färger. In i nästa affär. Tråkiga klänningar. Inga färger. Och så var det överallt. Och jag som hade sett fram emot en ny färgglad klänning.  Kanske på rea. Eller inte. Jag hittade en svart klänning som jag tyckte var riktigt fin. Den funderade jag på att köpa trots att den inte var färgglad.  Tills jag tittade på ”innehållsförteckningen”. 100 % polyester. Och detta var en ganska dyr klänning. Filippa K. Faktum är att jag hittade ganska många plagg som var sydda i polyester. Dyra kläder (och billiga så klart). Alltså jag tycker kläder i polyester är pest. Svettas som jag vet inte vad. Det var just det som fick mig att undra när jag provade den svarta klänningen, jag tyckte det kändes lite ”tätt”, något som bekräftades när jag läste lappen. Jag har faktiskt inte sett så här mycket polyester i affärerna på länge. Om vi bortser från sportkläder, fleecejackor och riktigt billiga kläder. Har det liksom blivit inne på något sätt? Försöker de lura på oss att köpa billig polyester för dyra pengar. Att klä sig i en plastpåse. Läste på Wikipedia att polyester är det näst vanligaste materialet till tyg. Efter bomull. Fy sjutton tycker jag om det.

Sedan förstår jag inte riktigt det här med kimono. Jag är nog för gammal. För mig är det en morgonrock. Jag har en i siden som jag brukar ha som resemorgonrock. Och nu är de liksom jätteinne. Provade några stycken för att se om jag liksom skulle bli van, bland annat en väldigt fin från Odd Molly, men det kändes fortfarande som en morgonrock. Som sagt, jag är nog för gammal.

Till sist blev det i alla fall en kjol från Bondelid.  Och en smoothie på Espressohouse. Fast den senare drack jag upp på studs. För det var supervarmt. Liksom klibbigt i luften.6462050_STRIPED_PRODUCT_LIST_600

Och idag är det midsommarafton. Det är mitt i natten och det regnar. Vet inte hur många gånger prognosen för dagen har ändrats. Igår vid lunch skulle det regna 40 mm idag. Vid tretiden igår skulle det regna 10 mm. Bara så där! Vi får väl se hur det blir. Det har åskat här och jag har suttit och hållit hundarna sällskap eftersom de inte gillar åska. Men nu är det nog dags för mig också att få sova. Vi hoppas att vädret blir bättre och att alla har en härlig midsommar! Och när jag vaknar senare idag så vet vi om det blir Brexit eller inte.

4 Kommentarer

  1. Den kjolen var jättesnygg! 🙂
    Även om den inte var mönstrad/blommig. Visst är det typiskt att det inte går att hitta det man egentligen vill ha?

  2. Fin kjol! Kolla in flique i underjorden och popolino. Bra snitt, glada färger och lite kvinnligt.

    • Jahapp där ser man. Två märken jag inte hade hört talas om ens. Inget de säljer här i stan. Men där fanns allt en hel del fint där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *