Ramslök

Jag har fått för mig att jag vill ha ramslök i min trädgård. Det har jag haft för mig ganska länge. Jag inbillar mig dessutom att den borde trivas på ett visst ställe i vår trädgård. Och i år har jag äntligen gjort någonting åt det! Jag har beställt 25 plantor ramslök.

Ramslök

Ja, jag fick dem inte i en kruka så här utan i ett brev, men jag var tvungen att slänga ner dem i en kruka eftersom jag inte kunde plantera dem direkt.

Jag har läst att ramslöken ska trivas i skugga eller halvskugga och att den vill ha det lite som i en lövskog. Och jag inbillar mig att vi har ett ”hörn” i vår trädgård som kan vara just så. Vitsipporna trivs där i alla fall.

2016-04-09 15.39.01Där, precis där den fyrkantiga stenen är tänkte jag att ramslöken kan få bo. Enligt instruktionen skulle den planteras relativt djup och få stöd av vedaska och hönsgödsel. Jag har gjort precis så. Faktum är att jag har gjort allting jag kan göra nu. Jag är inte världens bästa trädgårdsmästare, även om jag skulle vilja, så vi får väl se hur det går. Nu står den där i alla fall.

Ramslök

Min förhoppning är att åtminstone några av de där 25 plantorna ska klara sig och få fäste. Får bara några fäste så kanske de sprider sig och jag kan få ha ramslök där i kanten. För visst ser det lite grand ut som en lövskog. Om man blundar lite och struntar i grannens hoppmatta där bakom.

2 Kommentarer

  1. Å ramslök verkar vara på modet, har sett det på instagram och facebook och överallt. Min mans mamma bor på kinnekulle där det finns massvis med ramslök, stora hav, när man går ut så riktigt luktar det som vitlök i luften haha! Det är dock inte min favorit, än, men det kan bli 🙂 Hoppas plantorna tar sig!

    • Det är väl en nygammal trend får man väl säga. När jag bodde på Gotland så plockade man kajplök och det försökte jag först odla, men den har inte velat trivas. Därför tänkte jag mig försöka mig på ramslök eftersom det verkar – kanske – som att vi har rätt jord för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *