Lite yrvaket

I helgen har jag varit duktig och planterat om alla mina pelargoner och fuchsior. Eller i alla fall alla som inte är planterade i stora krukor. De stora krukorna får vänta till en annan dag. Det kändes skönt att få det gjort, det är sådant som annars ligger där i bakhuvudet som ett dåligt samvete. Jag var trött i lördags och lite allmänt besviken på att jag liksom inte får saker gjorda och ondgjorde mig lite över mina pelargoner. Då var maken så snäll att han åkte och köpte jord till mig och jag liksom bara fick det gjort. Jag har en så snäll make att det inte är klokt faktiskt. Och känslan när det var klart var fantastiskt härlig. Precis vad jag behövde!

vacka_pelargoner-5

Här i ett hörn i källaren tillbringade jag några timmar. En bytta för gammal jord och en bytta för ny.
vacka_pelargoner-6-2

Blommiga handskar från Plantagen.

vacka_pelargoner-6-3 vacka_pelargoner-2Det är inte så mycket med de där pelargonerna efter en vinter i källaren. Jag klipper bort det mesta av dem också när jag ändå planterar om dem. De som överlever de överlever. En pelargon och en fuchsia hade gått till de sälla jaktmarkerna.

En del har till och med blommor fast de knappt har några blad.

vacka_pelargoner-6

Så nu står de där nere i källarfönsterna och väntar på våren, lite lagom yrvakna.

vacka_pelargoner-3 vacka_pelargoner-3-3

Min begonia har också fått en ny tillfällig ”kruka” – jag brukar sätta den i något mindre tills den vaknar och får flytta över i sin vanliga stora.

vacka_pelargoner-4

Konstaterade när jag tittade på bilden att fåglar i alla fall verkar må bra på kolhydrater.

Japp, nu kan den komma den där våren. Bara att köra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *