Plantar fasciitis

Alltså, nu tycker jag att det räcker med otur för min del den här vintern.

Jag har ramlat och slagit svanskotan rejält.

Jag har ägnat hela jul- och nyårs”ledigheten” med att ha influensa eller motsvarande: Visserligen tror jag att det påtvingade sängläget gjorde det möjligt för svanskotan att läkas, men det gör det ändå inte till en positiv sak.

Jag har stukat foten när en av hundarna skulle ut och kissa mitt i natten. Lyckades binda det direkt så att det inte varade mer än någon vecka, men det räckte!

Och nu har jag fått Plantar fasciitis, dvs förstadie till hälsporre. Åtminstone enligt min egen diagnos. I vart gör det skitont under hälen i vissa sammahang och symptomen stämmer helt med beskrivningen av Plantar fasciitis. Jag har hittat rörelser som rekommenderas och de verkar faktiskt hjälpa. Jag ser också till att inte använda skor som gör det hela värre. För att lösa det hela med skor på jobbet har jag gett mig ut på jakt efter skor med bra dämpning som inte ser ut som rena gympadojor. Och där hade jag i alla fall lite tur för en gångs skull. Hittade på nätet att XXL hade ett sk. söndagserbjudande och sålde en Haglöfs sko för 799 istället för 1200, en med Asics sulor som är kända för bra dämpning. Lyckades också träffa en trevlig kille på XXL som förklarade för mig att det där erbjudandet bara gällde på nätet och inte i butiken, men som fixade till ett litet papper som gjorde att jag ändå fick dem för samma pris som på nätet. Och så fanns de i storlek 48 också så att maken också kunde få ett par. Det var väl snällt!nyaskor

Visst ser de tillräckligt diskreta och bra ut för att ha på jobbet? Inte för att jag alltid har så diskreta skor på jobbet, brukar t.ex. ha ett par ganska rejält rosa kängor, men i det här fallet vill jag ha en sko som passar till många olika sorters kläder. Och det tycker jag att de här gör.

Men i alla fall. Det räcker med olika kroppsliga åkommor nu. Jag behöver inga nya på LÄNGE!!!

Snälla?!?!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *