Att vara lite i vägen

Nu håller vi på med det allra sista i sovrummet, det sista spacklet, det sista målandet och el som ska fixas. Låter inte så märkvärdigt, men det tar allt sin tid i alla fall. Och ibland får man sån bra hjälp. Som gör att det tar ännu längre tid än vad det skulle behöva göra. Som Gandalf till exempel. Som lägger sig på golvpappen när jag försöker lägga ut den. Det gör han för att när han var liten så höll vi också på och renovera, då mest ute dock och vi hade presenningar som vi täckte virke och annat med. Dessa presenningar tyckte Gandalf var jättekul och så fort vi skulle vika ihop eller vika ut en presenning skulle Gandalf gå på den. Och stå där i vägen liksom. Det var, och är fortfarande, något av det roligaste Gandalf vet. Han ska stå på presenningen och när vi försöker vika ihop den så ska han gå runt och vara ännu mera i vägen. Eller något åt det hållet. Och i brist på presenning så går det bra med golvpapp. Och när matte är jättetråkig och inte drar i golvpappen eller försöka vika ihop den så att han tvingas att flytta på sig så tycker Gandalf att han lika gärna kan lägga sig ner. Rakt på golvpappen som jag håller på att rulla ut.

20160116_121652-001

Iggy känner sig lite avundsjuk och tycker att han också ska ligga på pappen, så det gör han.
20160116_121703-001

Och inte kan jag bli sur på dem heller. Golvpappen får vänta tills de legat klart. Har det tagit så här lång tid så kan det vänta tills vovvarna flyttar sig av sig själva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *