Nie wieder bohren

Nie wieder bohren. Det är tyska det. Och betyder aldrig mera borra. En liten uppfinning jag testar just nu. Jag har ju mitt lilla badkar i mitt duschutrymme. Där vill jag ha krokar som jag kan hänga handdukar på och korgar att ha saker i. Jag vill dock inte borra dit alla dessa saker eftersom det skulle innebära väldigt många hål i kaklet. Därför har jag  försökt hänga upp dem med hjälp av sugproppar vilket fungerar så där. De kakelplattor som finns i min dusch är nämligen inte helt släta utan liksom lite buckliga. Så de där sugpropparna brukar trilla ner lite då och då. Till min stora förtret. Därför har jag har suttit och letat lite. Och hittade det här med nie wieder bohren som jag tyckte lät spännande (orsaken till att jag skriver nie wieder bohren flera gånger är inte för att jag är sponsrad utan för att jag tycker uttrycket är ganska roligt). Det är ett sätt att hänga upp krokar mm på kakel, betong mm utan att behöva borra. Så jag har köpt ett par krokar och faktiskt även en hållare till min handdusch för att testa om det verkligen håller. Det var i vart fall lätt att montera.

Du börjar med att göra rent platsen där du vill sätta upp din krok eller vad det nu är du vill hänga upp. Sedan klistrar du dit en form av bottenplatta. Den har en klisterremsa på baksidan. Klisterremsan sitter runt om kanten så den lämnar lite tomt utrymme bakom den där plattan.

nie_wieder-105757

Sedan finns det en liten tub med någon vit gegga. Den trycker du in i den ena öppningen och trycker på tills den börjar komma ut ur det andra hålet. Då vet du att det är spritt på baksidan.

nie_wieder-105935

Därefter ska det hela vänta i minst 12 timmar. Det jobbigaste av allt. Det där med att vänta är ju alltid lite frustrerande.

Efter 12 timmar kan du sedan skruva dit den pryl som hör till bottenplattan. I mitt fall krok till handduk.

nie_wieder-220904

Och en hållare till min handdusch.

nie_wieder-220939

Hållaren till handduschen har jag längtat efter. Det finns en hållare som sitter på själva duschstången, men den är så högt upp att jag inte når den när jag sitter i badkaret. Min nya hållare kan jag nå från badkaret. Jippi!

De här påstås hålla bra och sedan gå att ta bort utan märke. Jag ska testa de här jag köpt nu och se om de verkligen håller. Gör de det kanske det blir något mer inköp! Det är det där med problemen igen. Att någon ofta har tänkt ut en lösning. Gäller bara att hitta den.

2 Kommentarer

  1. Det där är ju jättecoolt. Skitbra idé. Jag vet inte hur många badrum jag blivit galen i av att inte våga borra.
    Min lösning var cyanoacrylatlim, snabblim. Har limmat upp duschstång med det. 🙂 Höll fint i flera år och sen kan man bara skrapa bort limmet från kaklet.
    Ha en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *