Att få det som jag vill

Förra året köpte jag mig mitt efterlängtade badkar. För den som inte vet så var det alltså ett jättelitet badkar som går in i vår ena duschkabin. Visas här i all sin röriga glans.

Badkar

Och jag älskar det! Jag badar så ofta jag bara hinner.

Som vanligt så återstår det lite arbete innan det där pyttiga utrymmet blir jag vill att det ska vara. En sak som inte har med själva utrymmet att göra är en ny varmvattenberedare. Den vi har idag är inte tillräckligt stor för att jag ska kunna fylla mitt badkar med vatten. Nu badar jag ändå för jag får tillräckligt mycket vatten, men fullt blir det inte. Så ny varmvattenberedare får det bli när plånboken räcker.

Nästa sak är en ny blandare. Det här är ett duschutrymme så det innebär att jag fyller badkaret med duschslangen. Vilket i sin tur innebär att jag hela tiden håller på att skruva det där duschhuvudet av och på. Och konstant blir av med packningen! Så jag behöver få dit något mer användbart helt enkelt.

Eftersom jag står i badkaret och duschar också, det används alltså inte bara för bad, så har jag bestämt att jag vill ha en takdusch plus handdusch och badkarsblandare och tänkte mig att det är väl bara att köpa det. Men de kostar multum! Så därför gäller det att leta! När vi var på Teneriffa så hade vi en dusch med stor duschhuvud och jag måste erkänna att det var väldigt skönt att duscha i en sådan, så det är också en anledning till att jag vill ha en sådan där takdusch. Förutom att det faktiskt BLIR mycket enklare om det finns två olika duschar.

Några exempel.

En sån här från sekelskifte.se till exempel. Lite gammeldags och jättefin.

dusch1

Men kostar nästan 15.000 kr. Det får jag nästan ett nytt badrum för!

Den här varianten är en Tapwell, den i sin tur blir lite väl modern tycker jag. Vilket inte gör så mycket för den kostar fortfarande alldeles för mycket.

dusch2

Cirkus 9.000 kr på olika ställen.

Jag har också suttit och kollat på e-bay och konstaterat att det går att få sådana där duschset betydligt billigare.  Och hittade en till OK pris även på en svensk site, men ett märke som jag aldrig hört talas om och inte hittade något om på nätet heller. Annars ganska fin dusch.

dusch3

Till slut har jag dock bestämt mig för att det är värt att betala lite mera och få ett märke som är känt. På så vis går det att få tag i reservdelar om det skulle behövas. Så till slut blir det en FM Mattsson som jag nu har beställt. Plus en blandare separat vid sidan av. Det kalaset går på 5.000 kr så gratis är det inte, men jag kommer att få det precis som jag vill!

dusch4

Kanske lite modern för vårt hus, men å andra sidan så är ju badkaret också väldigt modernt.

Längtar tills den är på plats.

2 Kommentarer

  1. Så trevliga saker du har att tänka på! Fint badkar har du också. Jag gillar det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *