Här ska det odlas!

Nu har vi fixat till mera odlingsytor här hemma. Jag har en drivbänk som jag byggde för några år sedan och utöver det så har jag haft en enkel pallkrage. Den där enkla pallkragen har hundarna tyckt att den var lika platt som gräsmattan så den har liksom blivit använd som springbana och som grävställe. Jag ville ha lite mera utrymme att odla och jag ville ha lite högre pallkragar så att jag får ha sakerna ifred. Så när Granngården sålde pallkragar så att man fick tre för samma pris som två passade vi på och åkte dit och shoppade. Den gamla pallkragen var faktiskt ganska rutten så den fick gå hädan. Men fyra nya dubbla åkte upp. Plus att drivbänken fick vara kvar. Det fixade maken till mig.
pallkragar1

Jag har köpt trärena pallkragar- jag får fundera på om jag målar dem. Kanske helt enkelt ”smutsar” ner dem med lite utspädd färg av någon kulör. Men det får bli en senare fråga. (Det som ligger bredvid pallkragarna är ett par säckar jord). I helgen har jag satt igång mina odlingar lite grand. Jag har rensat i drivbänken som var full med ogräs och så har jag fyllt på pallkragarna med lite mera jord och sedan börjat plantera. Den ena pallkragen blev full med olika lök.
loken

Just nu är där gräslök, vitlök och schalottenlök. I drivbänken fanns det lök kvar från förra året som börjat sätta fart. Så jag tog upp och delade vitlökarna och satte dem i pallkragen istället. Likadant med schalottenlöken. Sista biten av pallkragen ska jag sätta salladslök i. Den borde väl redan ha förgrotts, men jag tänker ändå testa.

purjolok

Mera lök är det i halva drivbänken där det dels växer purjolök (tror jag i alla fall) från förra året och dels en massa nya purjolöksplantor som jag köpte i lördags när jag och en fd kollega var iväg på plantskola.

Där köpte jag också plantor av stjälkselleri och persilja som numera finns i en annan pallkrage.

Nästa helg (då det blir en riktigt långhelg:)) ska det planteras lite mera fröer. Jag är lite sen med vissa saker, men jag har bara inte hunnit. Vi får hoppas att det hinner växa ändå.

I drivbänken har jag också planterat ett par plantor sparris. Dessa har stått där två år redan och nu är det år tre. Så i år har jag börjat plocka av den. Faktiskt lite spännande det där.

Sparris

Jag har bara två plantor så jag får väl inte några enorma mängder sparris, men jag är så glad över den sparris jag kommer att få!

Det är så tillfredsställande att plocka saker du själv odlat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *