Havre- och russinkaka

Jag gillar kakor med havre i och den jag brukar baka är Cookies från Caprifol, men tänkte att jag måste väl ändå testa någon annan emellanåt. Och det har jag gjort nu. Och den var god! Den här typen av kakor är så bra att ha i frysen för de tinar nästan direkt när du plockar ut dem. På så vis får du snabbt fram något när du vill ha en liten fika.

havrerussin3

Det här räcker till ca 45 kakor.

Ingredienser


270 gr smör, rumsvarmt
160 gr råsocker
160 gr farinsocker
2 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
380 gr vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
110 gr havregryn
220 gr russin

Gör så här


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker till en luftig smet. Vispa sedan ner äggen ett i taget.

Blanda alla de torra ingredienserna, utom russinen, i en bunke.

Rör ner blandningen i smeten. När smeten känns bra blandad, rör ner russinen.

Rulla små bollar, omkring 30 gr styck och lägg dem på en plåt. 16 på varje plåt är lagom. Platta ut bollarna lite med handen.

Baka kakorna i ca 12 minuter.

havrerussin1

Lyft över kakorna på ett galler för att svalna. Använd en stekspade eller motsvarande. Lite försiktigt för de är ganska mjuka när de kommer ut ur ugnen. Men de precis lagom när de svalnat. Lite sega i mitten.

Precis som en havrekaka ska vara enligt mig.

havrerussin2

Och som ni ser så behöver de inte vara så himla vackra eller precis lika stora 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *