Återvinning

Återvinning kan innebära många saker. Och för det mesta så är det också bra saker. När vi bodde i lägenheten, innan vi köpte huset, fick vi oss byggt ett matbord. Vi beställde ett ganska modernt bord, i massiv bok, för det passade lägenheten. När vi kom till huset så kändes bordet lite fel, men det fick hänga med ändå. Jag köpte gamla stolar på Erikshjälpen som jag målade svarta och gav nya sitsar. Det var då det och det såg ut så här.

matbord_Fore

Tanken var att när vi gjort om i vardagsrum och matrum så skulle bordet antingen bytas ut eller fixas. Och nu är det fixat! Jag beställde svarvade ben från ett ställe jag hittade på nätet, maken har satt fast dem på bordet och sedan har jag målat om det.

bord1

Stolarna är desamma, men har också fått sig en omgång. Plus hela rummet som ni kan se. Jag måste säga att jag tycker att allting jag ser är till det bättre. Så bordet lever nu sitt andra liv och stolarna sitt tredje. Det är väl bra återvinning?

bord6

Bordet har jag målat med Annie Sloan nedtill och med linoljefärg på skivan. Ottossons mörkgrå, en fantastiskt vacker färg!

Jag hade tänkt måla skivan också med Annie Sloan. Eller rättare sagt jag gjorde faktiskt det. Med färgen Grafit, som jag kan säga också är väldigt vacker. Men, jag kan också säga att jag lyckades inte måla med den, jag jobbade och jobbade, men jag fick inte färgen jämn. Så till sist gav jag upp. Jag torkade av alltihop och gick över till linoljefärgen istället. Den begriper jag mig i alla fall på. Ett antal tunna lager och det syns lite penseldrag men jag är ändå nöjd. Slipat mellan varje målning och kört med moddlare på varje lager. Och så målat tunt, tunt. De sista lagren har jag blandat färgen med linoljelack för att få en något bättre slityta. Jag hade först funderingar på att köpa hem och testa äggoljetempera, men jag konstaterade att jag hade en massa färg hemma. Liksom lika bra att använda den. Onödigt att slösa med pengar när det inte är nödvändigt.

Stolarna har jag kört över med Annie Sloans Old white. Lyckades bättre där än med bordet. Men det är inte så stora släta ytor som behöver fixas på dem. Och så lite fuskfårskinn. Jag är inte jätteförtjust i den där Annie Sloan färgen, men den får duga här. För att göra det lite roligt så gjorde jag lite mönster också, lite blommor där jag tog inspiration från tapeterna.

bord4

Jag vet inte hur smakfullt det är, men det är väldigt mycket jag att göra så. Jag tycker om att göra lite extra. Jag tror att jag dessutom genom åren blivit bättre på att lära mig att stoppa i tid. Så att det inte blir för mycket.

bord5

Gjorde på baksidan av varje stol en liten, liten gren. Så liten att man titta lite extra för att se den, men jag tyckte liksom att det var en kul grej.

bord3

Det ska upp en lampa till över bordet, det ska vara två, men i övrigt så börjar det alltså bli färdigt här också. Även här blir det lampor i industridesign, svart med guld inuti. Föll som en fura för dem och nu när bordet är ommålat så passar de mycket bättre till. Ska ta en bild när lamporna är uppe.

Det händer lite saker här hemma just nu helt klart. En bit i taget får vi saker och ting klara och det känns väldigt trevligt vi kan skriva ”check” på något. Det där med att fixa går liksom i vågor. Det händer inget, det händer inget och sedan händer det plötsligt en hel del.

Och Ottossons mörkgrå kommer jag definitivt att använda igen. Till och med maken kunde inte låta bli att reagera på hur snygg den är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *