Hm

Är det här uppmuntrande eller nedslående?

2 Kommentarer

  1. Låter ju mest syrligt med den formuleringen. Vi jobbar rätt mycket med att ta bort det negativa ur att misslyckas, vi tränar ju ett par ungdomslag i rugby. Det är oerhört tabu att misslyckas, vilket sätter käppar ivägen för inlärning. Om man lyckas lägga ett positivt värde i att ”misslyckas”, så blir det så mycket lättare att våga prova, orka prova igen, och att utmana sig själv hela vägen. Vi brukar använda andra ord än lyckas och misslyckas, tex 75% av en pass som gick fram till stolpen. inte en bra pass, eller fin pass. Vet inte vad samhället gör med flickor för deras inlärning måste nästan ske helt utan krav eller mål för att de har så hårt i sig att det är fult att misslyckats. Kräver oerhört mycket av övningarna och ens eget språk…

    Så med den bilden i huvudet så är man en person som vågar mycket om man är bra på att misslyckas!

    • Det låter som att ni gör bra nytta för de ungdomarna. Jag tycker också det är viktigt att våga misslyckas. Därför så fick den här mig att fundera lite. Samtidigt som den låter hård så låter den också vettig. Att våga satsa därför att det är OK att misslyckas. Men kanske det går att formulera bättre 🙂 Det är tråkigt om vårt samhälle gör våra ungdomar rädda. Men det är lite underligt för ungdomar nu. Maken och jag pratade om det häromdagen. Vi har inte några barn, men man kan ändå inte låta bli att reagera på hur annorlunda samhället blivit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *