Årets första trädgårdspromenad

Ja faktiskt. Årets första trädgårdspromenad är genomförd. Fågelbadet är tvättat och påfyllt med nytt vatten och jag har hittat små trevligheter på flera ställen i trädgården. I gräsmattan och i rabatterna blommar krokusarna för fullt. Är speciellt förtjust i de här under äppelträdet.

krokus

De syns så bra när solen skiner och du kommer ut i trädgården. Då lyser de riktigt där under äppelträdet. Och jag blir så glad när jag ser dem. När de har börjat blomma så brukar det vara idé att gå och titta efter annat också. Så även idag. Påskliljorna har kommit ordentligt på väg.

lilja

Och i framsidans rabatt sticker det upp tulpaner lite överallt.

tulp

Jag har inte planterat några nya tulpaner nu på två år, men många av de gamla kommer fortfarande upp. Och blir flera, åtminstone en del av dem. Jag brukar hitta en lök då och då, med små lökar runt om och då brukar jag sprida ut de där smålökarna. På så vis så får jag nya tulpaner utan att köpa några.

En växt som verkligen har bestämt sig för att det är vår är min fjärilsbuske eller Buddleja som den heter. Den har satt massor med blad.

p

Hoppas att den fortsätter på samma vis. Gör den det så kan det bli många blommor till fjärilarna och humlorna.

Ingen dålig första trädgårdspromenad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *