Det artar sig

Hej hopp, snart är ett rum till klart! Eller rum och rum, min lilla smutt är så liten att den kanske inte kan kallas ett rum. Mer ett utrymme :). Förra veckan och förra helgen målade jag. Intensivt för att bli färdig. Och i söndags började vi flytta in möbler. Min egenhändigt tillverkade byrå t.ex. skulle vi lyfta in där. Då förstod vi plötsligt sanningen med ett ”litet rum”. Det gick inte bara att lyfta in den. Där byrån skulle stå fick den plats, men för att komma dit så var det tvunget att på sidorna komma förbi på ena sidan en fönsterbräda som sticker ut samt på andra sidan en skurkloss och ett utanpåliggande strömuttag. Och då byrån inte är mycket smalare än själva smutten så var det inte bara att vinkla den hur som helst heller. I slutänden så fick vi plocka upp en sorts kärra vi har i källaren, lägga på en del reglar så att byrån kom så högt upp att den hamnade ovanför strömuttaget och sedan knixa in den med hjälp av kärran. Pust och stön! kan jag bara säga. Men nu står den där och där får den stå!

Mitt IKEA skrivbord kom på plats.

Skrivbord i smutten

Jag kunde fortsatt leta efter ett gammalt, men jag har inte än så länge hittat något som var exakt i bredd och djup och höjd så det fick bli IKEA. Ingen jättearbetsyta, men den är min! Jag har även planer på en riktig skrivbordsstol, men tills vidare får korgstolen duga. Den är inte direkt den bästa skrivbordsstolen, men den är bekväm och på sätt och vis passar den mig som aldrig kan sitta ordentligt på en stol, som alltid vill dra upp fötterna också.

Och på andra sidan så fick alltså till sist byrån plats. Ni ser, inte många centimeter till godo.

byrapaplats

Det ska upp lite hyllor på väggarna också. Och jag ska sy gardiner. Jag tror att jag skippar rullgardiner, som jag först hade tänkt mig och syr 1700-talsrullgardiner istället. Så har jag vad jag behöver. Det tyg jag till sist har valt blir ett med fjärilar och härliga färger. Vi får hoppas att det inte blir för mycket. Har köpt gardinstänger på IKEA, av en väldigt enkel variant. Har lite idéer om hur de ska kunna användas. Kul modell i alla fall, även om jag kanske hellre använder en trästav eller en skruv istället för gummibandet.

gardinstang

Kul idé tycker jag. Min tanke är att måla de delar som kommer att synas i samma färg som väggen. Och inbillar mig då att gardinstången blir nästan osynlig.

Hade tänkt sytt gardiner igår, men har drabbats av en förkylning och orkar inte riktigt. Men snart så ska det bli gardiner. Ska också börja samla ihop och gå igenom mina olika hobbyprylar, som idag finns i källaren, lilla huset, stora huset mm och se till att de hamnar i olika lådor i min lilla smutt.

Det kommer att bli bra det här.

2 Kommentarer

 1. Åh, vad mysigt det ser ut! Och skrivbordslampan blev väl jättebra!?
  Det är verkligen guld värt att få en egen liten hörna i världen.

  När sonen till slut flyttade hemifrån annekterade jag raskt hans rum
  innan det hann bli allmänt ‘skräprum’ och nu har jag det som syrum, läsrum,
  skrivrum, mitt rum!

  Så underbart att inte måsta plocka undan efter sej hela tiden, utan kunna
  låta projekten ligga framme medans man håller på.

  Ha det så mysigt i smutten!

 2. Jo, det där ska förhoppningsvis kunna bli mysigt. Det blir nog inte någon syplats, men mycket annat kan jag göra där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *