Nu är vi igång igen

Det är mycket kvar i våra båda rum, vardagsrummet och matrummet alltså, men nu börjar vi ändå komma i ett läge där man kan se slutet på något vis. Det spacklas och slipas i rummet och innan dagen är slut ska ena rummets tak ha fått en strykning.

Själv har jag tillbringat några timmar i källaren i verkstaden. Jag trivs verkligen där nere. Önskar kanske att det vore något varmare där, terassvärmaren gör bara en viss nytta, men jag trivs ändå. Det var längesedan jag var i verkstan och verkligen tillverkade något. Det har varit fönsterrenovering så länge nu. Idag har det dock varit tillverkning på min lista och oj vad jag kände att jag saknat det. Att göra något själv. Att plocka fram verktygen och såga och slipa och fräsa och liksom få bestämma själv. Och idag har jag gjort fönsterbrädor.

Det har blivit cirkelsåg, sticksåg och överhandsfräs och så lite slipning utan maskin. Det går ju att göra saker för hand också. Även om det är roligt med maskiner. Fyra brädor har det blivit, det skulle blivit fem, men vi saknade material till en så det får ihandlas först.

Men so far so good!

2 Kommentarer

  1. Du är himla händig 🙂
    Jag är inte heller en frukostmänniska, inte i vardagen, men på helgen så 🙂

    Kramar Åsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *