Det går framåt

När man renoverar och fixar är det roligt att se att det händer något. Att man gör något som gör någon skillnad. Det har jag märkt av nu när jag stått och sågat spjälor till verandan och balkongen. De första 40-50 st var ganska roliga att göra. Men därefter har det blivit allt tråkigare. Det blir liksom inte något resultat. OK-jag får högar med spjälor, men jag får inte något verandaräcke. Nu är i alla fall 97 st nästan klara. Jag har några kvar att sticksåga. Därefter får jag äntligen börja med sådant som verkligen syns. Eller inte riktigt, jag måste grundmåla spjälorna också innan jag sätter ihop dem. Men sen! Jag tänker hantera ett räcke åt gången. Dvs måla en omgång spjälor åt gången istället för att måla alla 97. Det vill jag inte, och har inte heller plats till det.

Ute syns det däremot snabbt skillnad. Ett nytt fönster på plats, samt dropplist och panel. Vi hann inte måla den innan, så vi får måla den på plats. Det får gå det också. Men det innebär att det ska grundmålas och även få en omgång gult innan vi kan sätta läkt på den. Men fint blir det! Och resultat blir det!

Nu tar vi ledigt några dagar. Åker ner till Österlen och Ystad. Det blir vår lilla semestertripp. LIte Collie-SM, lite sightseeing, kanske lite lata oss. Vi får väl se vad som händer och sker. Ska vi tro SMHI kommer det att bli riktigt skitväder här hemma, men helt OK väder i Ystad så vi får väl hoppas att den prognosen stämmer.

Det är mycket jobb det vi gör nu och jag längtar SÅ tills det är klart. Jag har inte riktigt samma entusiasm som förra året, men det kanske inte är så konstigt. Precis gått på semester och kanske inte riktigt hunnit suga åt mig det ännu. Plus att vi faktiskt gjorde samma sak förra året. Jag ser dock fram emot att börja kunna sätta ihop mina räcken. Källaren måste dock saneras från allt mitt sågdamm först.

Källaren behövde saneras överhuvudtaget. Alldeles för mycket saker där nere. I och med vårt nya redskapsskjul hoppas vi dock få bort en hel del saker därifrån. Det är inte något jätteskjul, men med lite planering så kan man få in en hel del saker där. Vi hade ett litet skjul under verandan förut också, men då var det inte vattenskyddat och redskapen blev förstörda. Vi kunde bara ha sådant där som det inte var så noga med. Nu kan vi ha betydligt mera där

Just nu har vi lite virkesförråd därinne. Sådant virke som ska användas till verandan. Förutom räcken så ska det byggas en dörr och så ska det sättas upp läkt på verandan. Bra då att den har sitt eget virkesförråd. Jag längtar lite efter att åka och handla färg också. Eller egentligen att måla med färgen. Vill se hur det blir när skjulet blir grått och liksom försvinner in i grunden. Eller hur man nu ska uttrycka det. Man hoppas ju alltid att de visioner man har ska stämma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *