Byggnadsställningen är nere!!

I fredags fick jag en smärre chock i duschen. Plötsligt lossnade duschhuvudet och flög rakt in i väggen. Slangen fick därmed ett eget liv och det sprutade vatten åt alla håll och kanter. Det visade sig att gängorna på duschhuvudet (som var av plast) var helt utslitna och nu plötsligt höll den bara inte ihop längre. Så igår var jag och inhandlade mig en ny dusch. Med fem olika funktioner. En riktig lyxvariant således. Så även om jag inte hade tänkt det så har jag nu en ny dusch.

Mitt fönster i källaren har fått lite slipning och inoljning. Det sög och sög olja. Nu får det stå någon dag innan jag ser om det behöver mera. Efter det kanske jag slipar lite till och sedan blir det färg. Kanske blir det färdigt någon gång innan det blir vinter på riktigt.

Idag har makens pappa varit här. Som vanligt blir det mycket gjort när han är här. Byggnadsställningen har plockats ner. Och ett nytt stuprör har kommit på plats. Kolla bara!

Och partytältet har tagits ner. Vilket innebär att det virke som var kvar i tältet fick bäras ner i källaren. Mycket gjort på en dag. Och SÅ härligt att få se huset utan byggnadsställning. Det var ett tag sedan sist.

En av våra grannar som bor snett ovanför oss i backen stannade på sin cykel och sa att han tyckte att det blivit så fint och att han brukar sitta och kolla ner och se hur huset får tillbaka sin forna charm. Kul att han säger det tycker jag!

Efter detta gedigna dagsverk käkade vi middag och åt en äppelpaj med recept från Buffé. Mycket god.

Det märks att det börjar bli kallare. Just nu har vi på andra våningen, i smutten, varken isolering eller drevade fönster så det är inte riktigt lönt att sätta på värmen ännu. Därför har vi haft 14 grader varmt inomhus. Eller kanske ska man inte säga varmt, utan säga kallt. Nästa helg ska vi förhoppningsvis dra elen där och få dit isolering. Sedan kan vi sätta igång våra element och få lite värme. Men just nu är det kofta, strumpor och täcke i soffan som gäller inomhus. Har vi väl fått dit isolering och skivor så får smutten vara tills vi är klara med nedervåningen. För nu är vardagsrummet nästa. VI har i dagsläget inte ett enda rum som är färdigt. Ingenstans att ta vägen och känna lite lugn och ro. Nu när utedelen är klar för i år tänkte vi ta tag i nedervåningen och se till att den blir klar. Så har man någonstans att ta vägen. Någonstans där man kan tycka att det är fint. Men just nu får vi känna oss nöjda med helgens arbete.

4 Kommentarer

  1. Kanske en saccosäck på golvet i köket? det tycker jag ser fint och färdigt ut. Men visst behöver man nånstans där man kan sitta och återhämta sig, gärna utan tv i närheten Snyggt stuprör!

  2. Vilken grej med duschen som fick eget liv! Eller snarare tröttnade på livet.

    Fortsatt lycka till i restaureringen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *