Choklad- och hallonmuffins

Det här med massor av goda bär i trädgården har två olika sidor. Den ena är att man kan gå ut och smaska i sig bär precis när man vill – OCH de är våra!! Den andra sidan är att man får lite panik. Här har vi en massa goda bär och vad skall vi göra med dem nu då???? Dessvärre blir det en del sådant som en annan inte borde äta så mycket – men det är i alla fall gott!! Och sambon blir glad.

Igår gjorde jag muffins med hallon i. Jag har läst att hallon och choklad skall vara en väldigt bra kombination så jag gjorde chokladmuffins och kompletterade dem med mycket hallon. De blev väldigt goda!!

SONY DSC 12-14 vanliga muffins, 6-7 av amerikansk storlek

Ingredienser


4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl kakao
2 dl mjölk
2 st ägg
75 gram smör, smält
4-5 dl färska hallon blandat med 0,5 dl vetemjöl

Gör så här


1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål.

2. Vispa ihop mjölk och ägg och tillsätt det.

3. Smält matfettet och rör försiktigt i det till en jämn smet.

4. Blanda hallonen med vetemjölet och rör sedan ner hallonen i smeten.

4. Fördela smeten i muffinsformar eller muffinspanna.  Grädda cirka 20-25 minuter.

Ät och njut

2 Kommentarer

  1. Leila Lindholm gjorde något slags hallonmarmelad med choklad i, i något TV-program. Någon gång måste jag prova att göra det, för att se om det är gott eller äckligt, jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag skall tycka om saken och det känns definitivt som om det är endera extremen,

  2. Pingback: Det där med bär – Asta på vift…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *